MUNKATÁRSAINK

Akiket a műhelyben megtalálsz

Szabó Erika

Szabó Erika

A varrás gyerekkorom óta érdekelt. Waldorf iskolába jártam, ezért rengeteg kézműves technikát tanultam: hímzés, szövés, kötés. Később anyukám varrógépén tanultam autodidakta módon ruhákat készíteni. Érettségi után elvégeztem a Budapesti Divatiskola Női szabó képzését. Jelenleg a Krea Kortárs Művészeti Iskolában kezdem harmadik évemet divat- és stílus tervező szakon. Az elmúlt években több márkánál és varrodánál voltam gyakornok.

Nagy Kata

Nagy Kata

A Szegedi Tudományegyetemen szerezte bölcsész diplomát, kommunikáció, televízió és rádiószerkesztő szakon. Első színházi társulatom Szegeden alapította 1988-ban. Cselédek című rendezésemért nemzetközi és hazai fesztiválokon is díjat kaptam. 1995 óta filmrendezőként és vágóként dolgozom, kisjátéfilmekben és dokumentumfilmekben. Gyerekeknek, fiataloknak a MUS-E művészeti-nevelési program keretében tartok foglalkozásokat.

Flaskay Noémi

Flaskay Noémi

Ruhaipari mérnökként szereztem diplomát. Munkám, hobbim, szenvedélyem a ruhatervezés és a varrás. Fél éve szerkesztem az idastyle.cafeblog.hu blogot, ahol saját készítésű ruhákat és technikai megoldásokat mutatok be. hobbivarróknak, oktató jelleggel.

Víg Zsuzsi

Víg Zsuzsi

Gönczi Károly

Gönczi Károly

Nyugdíjas asztalos tanár vagyok. 20 évig dolgoztam a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában, több mint 40 éve vagyok asztalos. Az asztalosságban nagyon fontos a pontosság, a precizitás. Ilyen vagyok én is. Nagyon szeretem a tanítást. Minden új tanítvány egy felfedezés, számomra, akitől remélem , hogy én is tanulhatok

Bakos Mari

Bakos Mari

Ruhákat javítok, átalakítok. Ha látok egy ruhát, ami megtetszik, de mondjuk túl drága ahhoz, hogy megvegyem, akkor azon kezdek el gondolkodni, hogy hogyan tudom megcsinálni. Addig kísérletezek, amíg úgy nem sikerül, ahogy én azt elképzeltem. A használt ruha boltokba járok kincseket keresni: csattokat, gumikat, stb. Bátran kérdezz tőlem, mert szívesen segítek, és ha nem tudom egyből a választ, akkor majd együtt fogunk megoldásokat keresni. És találunk is.

Gábor Zsuzsa

Gábor Zsuzsa

Szociálpedagógus vagyok. Lélekben asztalos. Szeretek rajzolni, a papír és írószer boltok megszállottja vagyok. Régen már szeptemberben elkezdtem a Karácsonyra készülni, mert mindenkinek kézzel készített, egyedi ajándékot akartam adni. Szerintem az élet lényege, hogy legyen idő és hely az alkotásra, a kreativitás megélésére. Ezt szeretném másokkal is megosztani.

Tóth Danka

Tóth Danka

Designer vagyok a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen táskákat és cipőket tervezek. Emellet van egy textiltervező végzettségem is. Szeretek játszani a különböző anyagokkal, Szívesen megmutatom az apró, de nagyon hasznos gyakorlati trükköket, fogásokat, amiket saját munkám során tanultam.

Baktai Dóri

Baktai Dóri

Hobbim a varrás és az ékszer készítés. Imádok új technikákat kipróbálni és különböző anyagokból valami újat létrehozni. Jelenleg, RePityke néven egy barátnőmmel régi, használt ruhákból, nadrágokból, kabátokból varrok új táskákat, valamint hulladékbőrből készítek ékszereket. Fontosnak tartom, hogy a régi, elavult tárgyaink végül ne a szemétben végezzék, hiszen egy kis kreativitással az anyag nem vész el, csak átalakul!

Jung Áron

Jung Áron

Nagyon szeretek barkácsolni, édesapámmal sokszor szerelünk, saját tervek alapján készítünk el dolgokat. Ebben a környezetben el tudnám képzelni magamat a későbbiekben is :)