filmestabor3.jpg

Filmes tábor

 filmkészítés stop motion technikával

Forgasd le saját ötletedet filmes szakember segítségévél! Megismerkedhetsz a filmművészet egyik legizgalmasabb műfajával, az animációval.

 

Kipróbálhatod magad rendezőként, fotósként, operatőrként, vágóként, amihez kedved van. Ha van saját technikai eszközöd, azt is bevetheted.  A Stop- motion technikával rövid idő alatt, hatékonyan tudjuk fejleszteni vizuális látásmódunkat, filmes gondolkodásunkat, felébreszteni a kreativitásunkat és történetalkotó fantáziánkat. A lehetőségek kimeríthetetlenek, szokatlan, vicces, trükkös, kedves kisfilmek születnek, miközben belekóstolunk a történetmesélésbe, ismerkedünk dramaturgia hatáseszközeivel: megtanuljuk , hogyan építhetünk fel egy jelenetet, hogyan festhetünk le egy hangulatot, a zeneválasztás milyen hatással van az összeállított kisfilmünkre, és még számos felmerülő izgalmas kérdésre kereshetünk választ az alkotás során.

 

A stop motion film az animációs filmek létrehozásának egyik fő módszere volt a fejlettebb számítógépes technika megjelenése előtt.

A stop -  motion képkockánként beállított rögzítési eljárást , amelyet utómunkában mozgóképpé dolgozunk össze. A hagyományos mozgóképrögzítéssel ellentétben itt nem valós időben megrendezett sebességgel kerülnek rögzítésre az események, hanem a mozgóképet alkotó összes képkocka egy-egy külön beállítást jelent, melyet állókép, azaz fotó formában rögzítünk. Majd az így keletkező állóképeket egymás után vágva, összeillesztjük, így jön létre a mozgás illúziója, a mozgókép,  az animáció. Ezzel a technikával rövid idő alatt, hatékonyan tudjuk fejleszteni vizuális látásmódunkat, filmes gondolkodásunkat, felébreszteni a kreativitásunkat és stimulálni a  fantáziánkat, mert technikailag bárki számára egyszerűen megtanulható és elérhető módszer. Gyakorlatilag bármilyen hétköznapi tárgyból, vagy gyurmából, papírból, fából stb. anyagból készített figurákból lehet animációs sztorit kreaálni.

Gyere és alkossunk együtt!


KI VEZETI?
Nagy Kata - filmrendező, vágó
A Szegedi Tudományegyetemen szerzett bölcsész diplomát, kommunikáció, televízió és rádiószerkesztő szakon. Első színházi társulatát Szegeden alapította 1988-ban. A rendező Cselédek című munkája számos nemzetközi és hazai fesztiválon is díjat kapott. 1995 óta Budapesten filmrendezőként és vágóként dolgozik, számos kisjátéfilm és dokumentumfilm alkotója. Ezzel párhuzamosan gyerekeknek, fiataloknak tart filmes foglalkozásokat. Jelenleg a Menuhin által megálmodott művészeti-nevelési program a MUS-E művésztanára. Hátrányos helyzetben lévő gyerekeket tanít elfogadásra, kreativitásra a filmezésen keresztül.

MENNYIBE KERÜL?
35.000 Ft / fő, ami tartalmazza a napi háromszori étkezést, szükséges kellékeket, eszközöket.
Testvér, barát kedvezmény: 32.000 Ft

HOGY FOGLALHATSZ LE HELYET?

1. Kattints a jelentkezem gombra, és töltsd ki a jelentkezési űrlapot.

2. A hely lefoglalása jelentkezés után a teljes részvételi díj befizetésével történik. A befizetés átutalással tlehetséges. Részletek a jelentkezési űrlap végén találhatóak. A jelentkezés és a befizetés után is megerősítő e-mailben értesít

3. A hely lefoglalása után küldjük el a szükséges dokumentumokat (részvételi megállapodás, betegségekre, érzékenységre vonatkozó kérdőív, szülői nyilatkozat), amiket a tábor kezdetén kérünk leadni.


NAPI TÁBORÉLET:
Hétfőtől péntekig, naponta 8-tól 5 óráig. Teljes ellátás (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna)
Napi program:
8-9 érkezés, reggeli
9-12 délelőtti foglalkozás, közben tízórai
12-12:30 ebéd
13-14 pihenő, szabad játék
14-16 délutáni foglalkozás
16 -17 szülők érkezése,hazaindulás

HOL?
Az AZTA! Közösségi Barkácsműhelyben
1145 Budapest, Bosnyák u. 7/b
A 7-es buszcsalád Tisza István téri megállójától 1 perc séta
További elérhetőségek:
azta.muhely@gmail.com
20-5542337

 

 

 

 

 

Július 15-19

Augusztus 5-9

hétfőtől péntekig

8:00-17:00