Filmkészítés - művészetterápia felnőtteknek

A történetmesélés ősi módja annak, ahogy az emberek egymáshoz kapcsolódnak. Egymás történetein keresztül jobban megértjük a világ titkait. A filmekészítés modern technológiája új eszközt adott az önkifejezésre. Az ezzel a céllal készült filmek pedig önmagunk jobb megismerésébe.

 
Filmkészítés - művészetterápia felnőtteknek

Óraszám: 18 (6*3)

Időpontok: kéthetente szerda 6-9-ig

nov 14, 28, dec 5, 19, jan 9, 23

Létszám: max 12 fő

A filmkészítés egy csodálatos dolog. Legyen ez az élmény a tiéd is! Workshop sorozatunkat azért indítjuk, hogy a zsebedben lapuló kamerával olyan filmeket készíts, ami kifejezi érzéseid, gondolataid, fantáziáid. és aztán beszélgessünk ezekről a filmekről. Ha szívesen töltesz időt önmagad felfedezésével, kifejezésével, és ezt a filmkészítés eszközével tennéd, akkor itt a helyed. A workshopon résztvevők forgató stáb és szereplők is felváltva. A filmkészítés és önismeret ciklusa így néz ki: a létrehozott filmekben tükröződik a személyiséged, a kamera mögötti és előtti különböző szerepekben átélt élmények visszahatnak az önismeretedre, a csoportos filmelemzések pedig további tapasztalattal szolgálnak.

A foglalkozásokat vezeti:
Nagy Kata

A Szegedi Tudományegyetemen szerzett bölcsész diplomát, kommunikáció, televízió és rádiószerkesztő szakon. Első színházi társulatát Szegeden alapította 1988-ban. A rendező Cselédek című munkája számos nemzetközi és hazai fesztiválon is díjat kapott. 1995 óta Budapesten filmrendezőként és vágóként dolgozik, számos kisjátéfilm és dokumentumfilm alkotója. Ezzel párhuzamosan gyerekeknek, fiataloknak tart filmes foglalkozásokat.
Jelenleg a Menuhin által megálmodott művészeti-nevelési program a MUS-E művésztanára. Hátrányos helyzetben lévő gyerekeket tanít elfogadásra, kreativitásra a filmezésen keresztül.
Gábor Zsuzsa
Az ELTE filmtudomány szakának filmkészítés specializációján szerzett másoddiplomát. Eredetileg szociálpedagógus, művészetterapeuta, pszichodramatista. Az ember, a csoport és a művészet azok a területek, amik érdeklik. 2006-tól "playback" improvizációs színházi társulat tagja, több színházi előadás szereplője. A filmkészítést a pszichodrámával ötvözve kezdte alkalmazni kamaszok számára szervezett filmkészítő foglalkozásokon. 2015-től az AZTA! Műhely vezetője, ami egy csináld magad műhely először Újpesten, jelenleg Zuglóban.

 

Részvételi díj: 18.000 Ft

FILMKÉSZÍTÉS

november 14- január 23

kéthetente

szerda 6-9-ig

© 2018 AZTA! Műhely   |   PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now